Pleegouderschap is zowel moeilijker, als mooier dan ik dacht!

Blog

Deel dit bericht

De Goudse Mark (42) en Anne Marie (39) Boon houden wel van een beetje hectiek. Hun gezin bestaat uit drie dochters van 14, 11 en 7 jaar en twee pleegkinderen: een dochter van 21 jaar en een zoon van 10 jaar. Deze zomer starten ze met een gezinshuis waardoor ze nog meer kinderen op kunnen vangen.

Het gezin is een paar maanden geleden verhuisd naar een ruime vrijstaande woning met acht slaapkamers en een eigen kinderdomein met boekenhoek en knutseltafel. ‘Als gezinshuis kunnen we ook kinderen opvangen met een licht verstandelijke beperking of psychiatrische aandoening,’ vertelt Anne Marie. ‘Doordat we genoeg ruimte hebben, zitten de kinderen niet op elkaars lip. En dat is soms hard nodig,’ lacht ze.

Toch benadrukt Anne Marie dat zo’n ruime woning geen must is om pleegkinderen op te vangen. ‘Ik zie het zo: als je veel ontvangen hebt, kun je veel geven. Je kunt met net zoveel passie en liefde pleegkinderen opvangen in een rijtjeshuis. Het gaat er uiteindelijk om of je kinderen kunt begrijpen en begeleiden.’

LEES VERDER OP EXTERNE WEBSITE